Overzicht Nautilus Software

het toepassen van de laatste wetenschappelijke inzichten onder uw handbereik

Nautilus Scientific Process Engineering Software is gemaakt om spuitgietprocessen te ontwerpen, procesparameters te optimaliseren en engineers te ondersteunen bij het voorkomen en verhelpen van procesverstoringen. De software voorziet de proces engineer van werkbladen om verschillende aspecten van het spuitgietproces stap voor stap wetenschappelijk te benaderen en te optimaliseren:

 1. viscositeit en stroomgedrag
 2. vulconstantheid
 3. drukverloop
 4. Cosmetic Process Window
 5. benodigde sluitkracht
 6. koeltijden

Overzicht Nautilus

Nautilus Software is voorzien van een Design of Experiment (DOE) module die specifiek op spuitgieten is gericht en geeft de gebruiker daarnaast de beschikking over:

 • machine-instelling werkbladen
 • kwaliteitszorg ondersteunende modules
 • databases
 • matrijs-machine compatibiliteitsmatrix
 • verschillende rekenfaciliteiten

Alle informatie over instellingen, processen en troubleshooting wordt verzameld in één werkomgeving die voor alle gebruikers eenvoudig toegankelijk is. Om het uitwisselen van gegevens te faciliteren kunnen alle rapportages worden uitgelezen in een Excell format.

Gezien de steeds geavanceerdere spuitgietprocedures, wordt het steeds noodzakelijker om Scientific Molding Software en Design of Experience Software te gebruiken om spuitgieten goed te kunnen managen. Maes Insights levert zowel cursussen in wetenschappelijk spuitgieten als de daarvoor benodigde software. Het gebruik hiervan maakt spuitgietprocessen vele malen efficiënter.

Meer informatie?